Genealogie

Cursusdag(en)
woensdag
Prijs € 60
· exclusief de kosten voor eventuele excursies

 “Een duik in het verborgen verleden”

Stamboomonderzoek is een virus. Als je er mee besmet raakt, kom je er niet meer vanaf. Je kunt er op allerlei manieren mee besmet raken: door een foto in een schoenendoos van een overleden tante; door een oud familieverhaal over een al lang overleden voorouder; of doordat je op de rommelmarkt snuffelt in wat documenten en je oog valt op een prachtige handgeschreven brief waarin inwoners zich bij het dorpsbestuur beklaagden over de onderwijzer aan de school of zich opwonden over baldadige jongelui die weer eens een ruit van de pastorie stuk hadden geslagen. Op zulke momenten vraag je je af ‘Hebben mijn voorouders dat nu ook meegemaakt?’ Wat zou het aardig zijn als je meer zou weten over het leven van jouw eigen voorouders. Maar hoe moet je beginnen? Jouw grootvader en grootmoeder, als die nog leven, kun je nog vragen hoe het in hun tijd was, maar dan houdt het waarschijnlijk wel op. Jouw overgrootouders met hun dagelijkse beslommeringen blijven bijna altijd in het duister gehuld.

Deze cursus Genealogie zal je onder leiding van een ervaren genealoog, de handvatten bieden om de eigen familiegeschiedenis in kaart te brengen. Als deelnemers krijg je de kennis en vaardigheid bijgebracht die voor zo’n onderzoek nodig zijn. Al na de eerste drie cursusdagen kun je zelf aan de slag en op ontdekkingstocht door de familiegeschiedenis gaan.

Er is ook ruime aandacht voor het ontdekken van de levensomstandigheden van jouw voorouders: de data van geboorte, huwelijk en overlijden vormen het skelet. Maar wat ze gedaan hebben, meegemaakt hebben en waar ze geleefd hebben, vormt het vlees op de botten. Dan gaan je voorouders opeens leven.

Ontdek je eigen familiegeschiedenis.

De cursus omvat 8 bijeenkomsten op woensdagavond. De eerste 3 lessen zijn wekelijks, waarna de cursisten zelf aan de slag kunnen. De bijeenkomsten 4 t/m 8 zijn daaropvolgend maandelijks.

In overleg met de cursisten wordt het schema vastgesteld. Er is ook 1 excursie naar een archief naar keuze van de cursisten inbegrepen. Deze vindt overdag plaats in verband met de openingstijden van het archief.

Cursusdag(en)

  Tijdstip Cursusleider Startdatum
Woensdag 19:00 - 21:00u Roland Zwiebel 16/10/2024
Start bij minimaal 4 deelnemers.
Duur 8 bijeenkomsten
Locatie Gasthoês - 0.04 (Let op: deze ruimte is vooralsnog alleen bereikbaar via een trap)
Kosten € 60 · exclusief de kosten voor eventuele excursies

Voor al onze activiteiten geldt dat een definitieve afmelding dient plaats te vinden vóór 15 augustus. Dit is vooral bedoeld om mensen niet onnodig op een wachtlijst te laten staan.

Let op! Aanmelding voor deze cursus(sen) betekent niet automatisch dat je geplaatst bent.

Meer informatie? Neem contact op met het secretariaat via 06-18232600 of bestuur@hobbygilde.nl.

Afmelden? Neem contact op via cursusadministratie@hobbygilde.nl om de afmelding door te voeren.

Direct aanmelden
Formulier wordt geladen ...