Ontdek uw eigen familiegeschiedenienis.

De cursus omvat 10 bijeenkomsten op woensdagavond. De eerste 3 lessen zijn wekelijks en les 4 t/m 10 maandelijks.

In overleg met de cursisten wordt het schema vastgesteld. Er zijn ook 2 excursiedagen inbegrepen.


>> AANMELDEN <<

Cursusleider Roland Zwiebel

De cursus start op 19 oktober en vindt plaats van 19.00 - 21.00 uur.

Gasthoês - foyer


De cursuskosten bedragen € 70. Dit is exclusief de kosten voor eventuele excursies.

 

Beschrijving:

“Een duik in het verborgen verleden”

Stamboomonderzoek is een virus: als je er mee besmet raakt, kom je er niet meer vanaf. Je kunt er op allerlei manieren mee besmet raken: door een foto in een schoenendoos van een overleden tante; door een oud familieverhaal over een al lang overleden voorouder; of doordat je op de rommelmarkt snuffelt in wat documenten en je oog valt op een prachtig handgeschreven brief waarin inwoners zich bij het dorpsbestuur beklaagden over de onderwijzer aan de school of zich opwonden over baldadige jongelui die weer eens een ruit van de pastorie stuk hadden geslagen. Op zulke momenten vraag je je af: hebben mijn voorouders dat nu ook meegemaakt? Wat zou het aardig zijn als je meer zou weten over het leven van jouw eigen voorouders. Maar hoe moet je beginnen? Jouw grootvader en grootmoeder, als die nog leven, kun je nog vragen hoe het in hun tijd was, maar dan houdt het waarschijnlijk wel op. Jouw overgrootouders met hun dagelijkse beslommeringen blijven bijna altijd in het duister gehuld.
Deze cursus Genealogie zal u, onder leiding van een ervaren genealoog, de handvatten bieden om uw eigen familiegeschiedenis in kaart te brengen.Als deelnemers wordt u de kennis en vaardigheid bijgebracht die voor zo’n onderzoek nodig zijn. Al na de eerste cursusdagen kunt u zelf aan de slag en op uw ontdekkingstocht door de familiegeschiedenis gaan.

Voor al onze activiteiten geldt dat een definitieve afmelding dient plaats te vinden vóór 15 augustus. Dit is vooral bedoeld om mensen niet onnodig op een wachtlijst te laten staan.

Meer informatie? Neem contact op met het secretariaat via 06-18232600 of